Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Πολυδρόσου συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ. κ Αγγελική Μπακολουκά, Αθανασία Σπαθιά, Βικτωρία Πολυμέρου και Μάρθα Τούντα επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 την Λαογραφική Στέγη Πολυδρόσου. Εκεί λοιπόν παρατήρησαν: τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ο τσαγκάρης, ο σιδεράς, ο γανωματής, ο γεωργός, ο τσοπάνης, τον αργαλειό, το γίκο, τις παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και τα υπόλοιπα εκθέματα τις έκθεσης. Εκείνο που τους κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν το σημαντικό αρχείο του Ηλία Θ. Γεωργούση το « ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ». Ρωτούσαν και έψαχναν να βρουν τις ρίζες των παππούδων τους.


Στόχος της Λαογραφικής Στέγης Πολυδρόσου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της ιστορικής και εθνικής συνείδησης, μέσα από την επαφή με τα στοιχεία της ιστορίας αλλά και της λαϊκής μας παράδοσης και ταυτότητας.

Πιστεύουμε ότι τα λαογραφικά μουσεία πρέπει να αποτελούν μέρος της σχολικής διδασκαλίας και ο ρόλος του εκπαιδευτικού σ’ αυτή τη διαδικασία είναι βέβαια καθοριστικός. Μέσα από τα μουσεία πρέπει να εκπονηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που να συνδέονται με τα αναλυτικά προγράμματα και να αξιοποιούνται στην τάξη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."