Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟ "ΖΕΛΙ"Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής.
Την Κυριακή λοιπόν εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή, εκείνη την ημέρα ήλθε το Άγιο Πνεύμα στους Μαθητές του Χριστού. 

Την Δευτέρα εορτάζουμε πάλι την Αγία Τριάδα αφού γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι κοινή είναι η ενέργεια του Τριαδικού Θεού και ποτέ δεν μπορεί να χωρισθεί και να απομονωθεί ένα Πρόσωπο από τα άλλα Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Όμως οι άγιοι Πατέρες μας πού έβαλαν σε άριστη σειρά και τάξη όλα τα θέματα της πίστεως μας, για να δώσουν τιμή στο Άγιο Πνεύμα, όρισαν να το εορτάζουμε και κατά την Πεντηκοστή, αλλά και ξεχωριστά σήμερα (Δευτέρα).Η «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», όπου προϋπήρξε ναός προς τιμήν της Αγίας Τριάδος, πιο πάνω από το σημερινό 500 μ περίπου, σε ρεματιά, όπως πηγαίνουμε για τη θέση Καρκαβέλια Παρνασσού. Στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα, υπάρχει και η ομώνυμη πηγή «Ζέλι». Κάθε χρόνο τελείται Θ. Λειτουργία, σε ανάμνηση της Δευτέρας της " Πεντηκοστής, του Αγίου Πνεύματος" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου