Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, με στόχο να καταδείξει τη σημασία που η διεθνής κοινότητα αποδίδει στον συγκεκριμένο
θεσμό και να λειτουργήσει σαν ευκαιρία να προωθηθούν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για κοινωνικά, οικονομικά και δημογραφικά ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες. Κάθε χρόνο, ο ΟΗΕ αφιερώνει την Ημέρα σε κάποιο επιμέρους θέμα και διοργανώνει σε συνεργασία με εθνικούς φορείς εργαστήρια, συνέδρια και εκδηλώσεις παγκοσμίως. Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας 2015 ασχολείται με τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής έμφυλης ισότητας και των παιδικών δικαιωμάτων. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Οικογένειας οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προτείνουν το βιβλίο του ψυχολόγου James A. Powell Οικογενειακή ψυχολογία: Ιδέες για καθημερινή χρήση, το οποίο θα αποβεί χρήσιμο εργαλείο για γονείς που έχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών, με δυο λόγια για όλους. Η κλινική πρακτική έχει σαφώς υποδείξει πως μια «κοινή για όλους» προσέγγιση δεν φέρνει αποτελέσματα: τα μωρά και τα νήπια, τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία και αυτά που βρίσκονται στην εφηβεία, όλα τους απαιτούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης. Πολλά, αν όχι όλα, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γονιός που μεγαλώνει ένα παιδί στη σημερινή κοινωνία μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς μέσα από μια καλύτερη κατανόηση των αιτιών που δημιουργούν και επιδεινώνουν τα προβλήματα. Συμβαίνει πολύ συχνά η καλύτερη λύση για κάποιο παιδί να συνεπάγεται αλλαγές εκ μέρους των γονιών σε ό,τι αφορά τη δική τους στάση, τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και τις πράξεις τους. Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τους γονείς να εξετάσουν τις δικές τους αντιδράσεις απέναντι στις δυσκολίες της παιδικής συμπεριφοράς και θα τους δώσει τη δυνατότητα να ρίξουν μια καλύτερη ματιά στην παιδική ψυχοσύνθεση. Με ξεκάθαρες και ρεαλιστικές συμβουλές θα συμβάλει στη βελτίωση της οικογενειακής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."