Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φωκίδας στη 10η HO.RE.CA. 2015


Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φωκίδας στη 10η HO.RE.CA. 2015 Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Φωκίδα παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Φωκίδας.
Το περίπτερο της Φωκίδας επιμελήθηκε το ξενοδοχείο "Ganimede" από το Γαλαξείδι που ανέλαβε με τη βοήθεια του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού να παρουσιάσει τα προϊόντα των εξής παραγωγών: Ορέστης Μαρδάκης - παραδοσιακό παστέλι Μελίρρυτη, Κοντογιώργος Άγγελος - παραδοσιακό κρεοπωλείο με λουκάνικο χωριάτικο ανάμικτο και μοσχαρίσιου κρέατος, Αμπελώνες Παρνασσού - Οινοποιείο Αργυρίου - οίνος ερυθρός ποικιλίας MERLOT και λευκός ξηρός ποικιλίας Sauvignon Blanc, Αρτοποιείο Παπαλέξη - ποικιλία αρτοσκευασμάτων, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας - ελιές Αμφίσσης, πατέ ελιάς και ελαιόλαδο, ΚοιΣΠΕ Φωκίδας "ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΛΙΚΑΣ" - κατάστημα Βιολογικών προϊόντων και τροφών "ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ", Εργαστήρι "ΑΓΝΟΣ ΣΑΠΩΝ" - βιολογικό ελαιόλαδο, Γαλακτοκομείο - Τυροκομείο Κορνέζος - μυζήθρα νωπή, ανθότυρο, οψιμοτύρι και φέτα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Γαλαξιδίου Τουριστικών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων του ΕΟΤ κ. Μοσχονάς Στέλιος και ο Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Γαλαξιδίου και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μπαϊράμης Λευτέρης,οι απόφοιτοι μάγειρες του ΙΕΚ Γαλαξιδίου κ. Γιώργος Μπακόπουλος ,επίσης μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η κ.Βασιλική Φράγκου , επαγγελματίες , ξενοδόχοι και εστιάτορες από τη Φωκίδα και η γνωστή σεφ κ.Αργυρώ Μπαρμπαρήγου. Από το μπουφέ της Φωκίδας ξεχώρισαν το μελοκουρκούτι, το αμυγδαλάκι, το ραβανί με ρύζι , τα διάφορα στριφτά και η ποικιλία σε μαρμελάδες και σάλτσες (chutney ).
http://www.greekbreakfast.gr

Αναρτήθηκε από amfissa newz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."