Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ (1895-1984)

Υπηρέτησε επί 10 χρόνια στο στρατό και έλαβε μέρος σε όλες σχεδόν τις μάχες της Μικρασιατικής εκστρατείας. Λόγω της ιδιότητας του (ράπτης), έραβε τους Έλληνες αξιωματικούς του μετώπου καθώς και τον ίδιο Ν. Πλαστήρα (συνταγματάρχη τότε). Διακρίθηκε μάλιστα για τη γενναιότητα του και τιμήθηκε με το αριστείο ανδρείας.
Πολλά χρόνια στη διοίκηση του Συνεταιρισμού αγωνίστηκε σθεναρά για τη γεωργική πρόοδο και υπήρξε πρωτεργάτης στην δενδροκομική του ανάπτυξη. Υπηρέτησε ακόμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα ως εκκλησιαστικός σύμβουλος και ήταν γενικότερα από τους πρώτους σε κάθε κοινωφελή προσπάθεια.


ΠΑΝΟΡΜΟΣ 19-8-1920. Ο στρατιώτης Αθανάσιος Παπαδήμας υπηρετών στο 5/22 σύνταγμα ευζώνων υπό τον Συνταγματάρχη Ν. Πλαστήρα
Το πίσω μέρος του κάδρου με σημαντικές πληροφορίες

Αριστείον Ανδρείας για τις επιχειρήσεις του Ιουλίου 1921

Αθανάσιος Παπαδήμας

Ο Αθανάσιος Παπαδήμας με τη γυναίκα του Ασήμω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."