Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΪ - ΛΟΥΚΑ

Από την πρώτη στιγμή ο Λαογραφικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ιερέα του χωριού μας να αναβιώσουμε φέτος τη γιορτή του Αϊ-Λουκά. Πολυπληθής η συμμετοχή του κόσμου σήμερα το πρωί στο εκκλησάκι για να γιορτάσει την ανεύρεση των άγιων εικόνων.
Η χορωδία των γυναικών είχε ετοιμάσει εκλεκτά εδέσματα αφού πρώτα προηγήθηκαν τα καθιερωμένα αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους και παραδοσιακοί χοροί από το γυναικείο χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε τους συγχωριανού μας για τα σφάγια που διέθεσαν, και όλους όσους συνετέλεσαν στη αναβίωση του τοπικού εθίμου.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος ευχαριστεί τον συγχωριανό μας Παναγιώτη Κότσια, προσφέροντας το αρνάκι που κέρδισε στη λαχειοφόρο στο σύλλογο μας.
Ήταν μια καινούργια αρχή που έγινε, σίγουρα πολύ επιτυχημένη για να δώσουμε μια άλλη διάσταση στη γιορτή αυτή.
Τέλος συγχαρητήρια και πάλι στον ιερέα του χωρίου μας  Ηλία Ζαφείρη για την ιδέα του, καθώς  στην εκκλησιαστική επιτροπή και τη νεωκόρα για την άψογη διοργάνωση. 
     
                                                                    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."