Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Δεύτε λάβετε φως!


Από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα μεταδόθηκε το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου. Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος βγήκε από το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου κρατώντας τις δυο δεσμίδες των λαμπάδων με το Άγιον Φως.

Χιλιάδες προσκυνητές από ολόκληρο τον κόσμο είχαν κατακλύσει τον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να ζησουν από κοντά αυτή τη μεγάλη εμπειρία.

Από τον ναό της Αναστάσεως, το Άγιο Φως αρχίζει το ταξίδι του με προορισμό τις εκκλησίες της Ελλάδας. Το αεροπλάνο με το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, γύρω στις 18.30 το βράδυ, όπου γίνεται η τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα.


Αυτή την ώρα βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραλάβουν και να μεταφέρουν το Άγιο Φώς στο χωριό μας ο Βαγγέλης Κούσουλας και ο Θανάσης Πλατής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."