Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Σουβαλιώτικες παραδοσιακές συνταγές - Α μέρος



Κρεμμυδερή (στιφάδο χωρίς κρέας)

Συστατικά συνταγής

3 κιλά κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο
6 φύλλα δάφνης
4 κλωνάρια ρίγανη ξερή
Ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μπελντέ ντομάτας ,μια κούπα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπελντέ ντομάτας, τοποθετούμε τη ρίγανη από πάνω και τα σιγοβράζουμε μέχρι να βράσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.


Πατσιούλες κοκκινιστές

Συστατικά συνταγής

Μια πατσιούλα αρνίσια ή κατσικίσια μαζί με τα ποδαράκια
2 κρεμμύδια
2 κουταλιες της σούπας μπελντέ ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και ζεματίζουμε τις πατσιούλες.
Στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πατσιούλες.
Σοτάρουμε και αυτές.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 



  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ 
 ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΑΓΟΡΑ
 ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου