Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Μήπως η φορμαέλα είναι δικό μας ντόπιο προϊόν;


Παραθέτουμε παρακάτω την άποψη του συγχωριανού μας Παναγιώτη Πάντου του νεότερου όπως αυτή έχει αναρτηθεί στο facebook στις 20 Σεπτεμβρίου 2013.


Στη φωτογραφία εικονίζονται :
Παναγιώτης Χρ. Πάντος ( γεν.1860 ) με τον υιό του Χρήστο ( γεν. 1888 ) στα Καρκαβέλια Παρνασσού 

περί το έτος 1925.
Αυτοί είναι οι πρωτοπόροι παρασκευαστές του βραβευθέντος , το 1931 στην 1η Δ.Ε.Θ. , ειδικά επεξεργασμένου τυρού με την ονομασία ΄΄ΦΟΡΜΑΕΛΑ΄΄ ,που οι έξυπνοι Αραχωβίτες οικειοποιήθηκαν και κατοχύρωσαν 
ως Π.Ο.Π. !
Αυτά δια το δίκαιον και την αλήθειαν . . .



Λεπτομέρειες για του λόγου το αληθές στο http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2013/01/1931.html
για το εξαιρετικό άρθρο του Χρήστου Μουτσιανά

Σημείωση (21/1/2014): Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά το μετάλλιο θα δούμε ότι αναγράφεται 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1933 που είναι και το ορθό, γιατί η 1η  Δ.Ε.Θ είχε πραγματοποιηθεί το 1926.






2 σχόλια:

  1. Μας πήρατε... τον Παρνασσό θα μας πάρετε και τη φορμαέλα, έλεος.
    Ασχοληθείτε με τα δικά σας κι αφήστε την Αράχωβα.
    Εδώ ένας δρόμος τόσα χρόνια και δε χωρούσε λεωφορείο να επισκεφτεί τον Παρνασσό, από την όμορφη Σουβάλα, πώς να έχετε τουρισμό, και για όλα σας φταίει η Αράχωβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σίγουρο είναι πως η Αράχωβα δεν μας φταίει σε τίποτα και έχεις δίκαιο στα περί τουρισμού.
    Το άλλο σίγουρο είναι ότι εμείς δεν πήραμε τίποτα, γιατί απλά τα Κελάρια ήταν ανέκαθεν δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή