Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

25/04/2013, GEO ROUTES : ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ



Την Κυριακή 14 Απριλίου η Πολύδροσος φιλοξένησε την πρώτη ομάδα των Geo Routes. Οι επισκέπτες που συμμετείχαν στο πολιτιστικό οδοιπορικό " Οι χρησμοί της Πυθίας ", είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όμορφη Πολύδροσο, μέσα από παρουσιάσεις που είχαν ως θέματα την ιστορία και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, το παραδοσιακό επάγγελμα του μαχαιροποιού καθώς και τα τοπικά προϊόντα.

   Το πρόγραμμα περιελάμβανε : 
α. Περιήγηση στον χώρο της πηγής του Κηφισού. 
Στον αρχαιολογικό χώρο στήθηκε ένα υπαίθριο auditorium με φόντο τον μαγευτικό περιβάλλοντα χώρο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου καλωσόρισε τους επισκέπτες και μετά τους χαιρετισμούς του προέδρου της Τ.Κ. Πολυδρόσου Κου Ν. Μολιώτη και του προέδρου του Α.Σ. Διαγόρα Κου Δ. Κατοίκου, περιέγραψε συνοπτικά την ιστορική διαδρομή της Πολυδρόσου από την αρχαία Λίλαια, μέχρι τον σημερινό οικισμό. Επίσης παρουσίασε τα αρχαιολογικά μνημεία της Πολυδρόσου, τον ναό της Δήμητρας, τον ναό του Αγ. Χριστοφόρου και την βυζαντινή εκκλησία της.

Στην συνέχεια ο Κος Λ. Τοπάλης παρουσίασε μια συλλογή χειροποίητων μαχαιριών και εργαλείων. Μέσα από την διήγηση του, οι φίλοι των Geo Routes είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία αυτού του παραδοσιακού και σπάνιου πλέον επαγγέλματος, αλλά και την τέχνη των μαχαιριών.

β. Επίσκεψη και degustation στον Ξενώνα Αργυρίου.
Η φιλοξενία στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του ξενώνα, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα, να γνωρίσει μερικά από τα τοπικά προϊόντα της Πολυδρόσου. Τα εξαιρετικά κρασιά του Αμπελώνα Αργυρίου, συνδυάστηκαν με τις μοναδικές γεύσεις των προϊόντων του τυροκομείου " Γεύση Χωριού " του Κου Γιώργου Αυγέρη. Παρουσιάστηκαν 7 γνωστές ετικέτες του αμπελώνα, με ποικιλίες από Sauvignon blanc, Μαλαγουζιά, Μαυρούδι Αραχώβης Ροζέ, Cabernet Sauvignon, Merlot, κ.α. Την δοκιμή των κρασιών πλαισίωναν εδέσματα που δημιούργησε ο σεφ του εστιατορίου " Εν Παρνασσώ " Κος Στάθης Πιπέρας, χρησιμοποιώντας ως βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα της " Γεύσης Χωριού ". Αλμυρά muffins με γραβιέρα και σύκα, ταρτάκια με ανθότυρο και κολοκύθι, φωλιές με ρόκα, σπανάκι, καπνιστό σαγανοτύρι και σως πετιμεζιού, μπρουσκέτες με μανιτάρια, θυμάρι και πετρωτό, τυρομπαλίτσες με λιωμένη καρδιά, μέλι και σουσάμι, κ.α. συνόδευσαν γευστικά κάθε μοναδική νότα κρασιού.




Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Geo Routes :


Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Η ΕΑΣΕ με τα πολιτιστικά οδοιπορικά Geo Routes υπό την Αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO στους ‘Χρησμούς της Πυθίας’
Η Πολύδροσος, νέος πολιτιστικός προορισμός στα Geo Routes


Κατόπιν της επίσκεψης μελών της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), η Πολύδροσος θα αποτελεί σύντομα το νέο προορισμό για τα πολιτιστικά οδοιπορικά για την Ελλάδα ‘Geo Routes’ www.geo-routes.com υπό την αιγίδα της ΕΕΕ για την UNESCO.

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού ‘Οι Χρησμοί της Πυθίας’ από 12 έως 14 Απριλίου 2013 και τη συμμετοχή σημαντικών μελών της ΕΑΣΕ, τα Geo Routes ανέδειξαν την ‘άλλη πλευρά’ της Δελφικής Γης, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα δραστηριοτήτων με ιδιαίτερες βιωματικές εμπειρίες πολιτιστικού χαρακτήρα, ανάμεσα στις οποίες:
Μελέτη των ξεχωριστών εκθεμάτων στο Μουσείο Δελφικών Εορτών (οικία Άγγελου & Εύας Σικελιανού) από την κα Κ.Κώνστα
Διάλεξη στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών από την Αρχαιολόγο - Προισταμένη της Ι΄ Ε.Π.Κ.Α. κα Αθανασία Ψάλτη
Πεζοπορική διαδρομή 6χλμ επί του διεθνούς μονοπατιού Ε4, με οδηγούς τους κκ. Στεφανόπουλο (ΣΧΟ Αράχωβας) και τον καθηγητή Αδαμάντιο Καλέντζη κά.

Η μετάβαση στην Πολύδροσο στάθηκε η αφορμή προκειμένου τα Geo Routes να ενσωματώσουν τον προορισμό ανάμεσα στα οδοιπορικά τους, αφού η συλλογική προσπάθεια του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας, κου Νικ.Μολιώτη και του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου, κου Στ.Πιπέρα ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία, τον πολιτισμό και την ξεχωριστή φιλοξενεία της πόλης.

Η υποδοχή των επισκεπτών στις μοναδικού κάλους πηγές του Βοιωτικού Κηφισού με θέα σημαντικά ιστορικά μνημεία, η προφορική ιστορία και η επίξειξη αντικειμένων απο παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου, η οινογευσία ποικιλιών κρασιού της οικογένειας Αργυρίου στον ομώνυμο ξενώνα, αλλά και η γευσιγνωσία εδεσμάτων με βάση τοπικά τυροκομικά προιόντα Αυγέρη τα οποία παρασκεύασε ο σεφ του ‘Εν Παρνασσώ’ κος Πιπέρας, προκάλεσαν αίσθηση και έθεσαν τις βάσεις για επάνοδο στην Πολύδροσο.

Η Chevrolet Hellas, χορηγός οχημάτων των Geo Routes, παρείχε το SUV Captiva 2.4lt προκειμένου να μεταφέρει την ομάδα συνοδείας της αποστολής των Geo Routes.

Ο Πρόεδρος των Geo Routes κος Γιάννης Μπαλακάκης σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες για την περαιτέρω αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων του προορισμού.

2 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΔΙΕΛΥΘΗ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣ ΠΙΠΕΡΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΠΑΡΗΤΗΘΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ερωτήματα αυτά δεν μας αφορούν και ούτε είμαστε αρμόδιοι να σας απαντήσουμε. Σας παρακαλούμε θερμά μην μπαίνετε σε τέτοιους ατραπούς. Εμείς προβάλουμε ότι σχέση με το χωριό μας από όπου και αν προέρχεται και ζητάμε τη βοήθεια σας. Δεν επιθυμούμε καμιά αντιπαράθεση με κανένα.
    Λαογραφικός Σύλλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."