Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πολύδροσο η εκδήλωση πρώτης παρουσίασης πανελλαδικά του βιβλίου του Δ. Φαφούτη για την φιλία Μαρρέ - Βρετάκου


Mεγάλη ήταν η  συμμετοχή του  κόσμου το Σάββατο το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου που έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Φαφούτη " Ο Γιάννης Μαρρές (1925-2003) και η φιλία του με το Νικηφόρο Βρετάκο (1912-1991)" . 
Αφού προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον....
Αντιδήμαρχο Δελφών Κο  Νίκο Μολιώτη και  τους Προέδρους των συνδιοργανωτών Συλλόγων της Πολυδρόσου, και τον τέως Πρόεδρο του Λαογραφικού  Αλ. Βαλάσκα,  ο Μενδενιτσιώτης  συγγραφέας και φίλος του Γιάννη Μαρρέ Δημήτρης Φαφούτης παρουσίασε με οπτικοακουστικό υλικό το βιβλίο του. 
Παρεμβάσεις ,  με ομιλίες τους ,  έκαναν οι *  Κική Νικοπούλου  Πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και φίλη του Γιάννη Μαρρέ,  Χρήστος Μουτσιανάς βαφτισιμιός του Μαρρέ και διαχειριστής του ιστότοπου "Πολυδροσοπαρνασσός" και Χρήστος Κεφαλούδης,  τέως Πρόεδρος της επιτροπής για την επισκευή του σπιτιού που δώρησε ο Μαρρές  στο Δήμο. 
Κείμενα και ποιήματα από την αλληλογραφία  Μαρρέ-Βρετάκου διάβασαν και απήγγειλαν οι * Βικτωρία Κουσίδου , Βασίλης Τσακίρογλου,  Θανάσης Σβίγγος, Δήμητρα Μουλαρά, Μήνα Μητροπούλου, Γιάννα Κυρίτση  και Γιώργος Θάνος.
Το  Δημοτικό τραγούδι του Γιάννη Κυρίτση "Εδώ το λέν' Πολύδροσο" τραγούδησαν οι* Γιώργος Κότσιας, Γιωργού Τριανταφύλου, Ζωίτσα Ρέββα, Ευσταθία Μουλαρά  και κλαρίνο έπαιξε ο Γιάννης Κυρίτσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Χαράλαμπος Αμπελουργός,  συνεξόριστος του Γιάννη Μαρρέ, στα χρόνια της δικτατορίας,  στη Γυάρο.
Τα έσοδα  από την πώληση του βιβλίου θα  διατεθούν από το συγγραφέα για το σπίτι του Μαρρέ.

ΦΩΤΟ. Στεφ. Αρβανίτης

Σε επόμενη δημοσίευση θα σας παρουσιάσουμε και το σχετικό βίντεο.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."