Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ


Η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας η τοξευτική παράδοση ανάγεται στο απώτατο  παρελθόν. Η μυθολογία της βρίθει αναφορών στα τοξευτικά κατορθώματα θεών και ηρώων, ενώ κατά τους ιστορικούς χρόνους της Αρχαιότητος, η τοξευτική δεινότητα ιδίως των Θρακών και των Κρητών ήταν ξακουστή σε ολόκληρο τον Κόσμο.
Το «νήμα» της τοξευτικής παραδόσεως διατρέχει ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού. Αυτό άλλωστε υπογραμμίζει και η πληθώρα εκφράσεων της Ελληνικής γλώσσας (πχ. "εξ οικείων τα βέλη"), που ήταν ανέκαθεν κοινό κτήμα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Το συναρπαστικό αυτό άθλημα της τοξοβολίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρέθηκαν εχθές στις πηγές της Αγίας Ελεούσας, ιδανική τοποθεσία για μια τέτοια εκδήλωση. Μικροί και μεγάλοι έριξαν τα πρώτα τους βέλη επιφυλακτικοί στην αρχή, ενθουσιασμένοι στο τέλος.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Α.Σ ΔΩΡΙΔΑ, Αντώνη και Νάντια, και τους μικρούς αθλητές Άγγελο και Οδυσσέα. 










































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."