Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Διαδρομές στην αρχαία Φωκίδα


Πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή 27/5/2016, η εκδήλωση «Διαδρομές στην αρχαία Φωκίδα» στα πλαίσια μιας πανελλήνιας επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Οι υπάλληλοι  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας (ΕΦΑΦΩΚ) κ.κ Ανθούλα Τσαρούχα (αρχαιολόγος), Χρήστος Παντεμάκης (συντηρητής), Φάνης Τσάκαλος (αρχαιοφύλακας) και Γιώργος Αγγελέτος (οδηγός)
και του Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ) κ.κ Θεοδώρα Λαναρά (δασολόγος), Μάριος Καλλιμάνης (ειδικός δασικής προστασίας) και Αναστασία Μυργιαλή (ειδικός δασικής προστασίας), επισκέφθηκαν κατά αρχήν το Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου. Εκεί η δασολόγος κ. Λαναρά αναφέρθηκε, στο ρόλο που διαδραματίζει ο ΦΔΕΔΠ, σε περιοχές natura  και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές, σε περιβαλλοντικές διαδρομές που συνδέουν το περιβάλλον με την ιστορία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη γεωλογία, ενώ στην είσοδο του σχολείου τοποθετήθηκαν χειροποίητες χελιδονοφωλιές από πηλό που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των πηγών της Αγίας Ελεούσας, του Αγίου Χριστοφόρου και της Παναγιάς Μαυρομαντήλας όπου εκεί η αρχαιολόγος κ. Τσαρούχα ενημέρωσε για την ιστορικότητα των μνημείων της αρχαίας Λίλαιας, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα των μνημείων που βρίσκονται στην περιοχή.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."