Σάββατο 21 Μαΐου 2016

1969. ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ ΙΑΤΡΕΙΟΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Από το αγροτικό ιατρείο Πολυδρόσου πέρασαν αρκετοί ιατροί, όπου μετέπειτα εξελίχθηκαν και έγιναν λαμπροί επιστήμονες. Ένας από αυτούς που έτυχε να βρούμε φωτογραφικό υλικό στο αρχείο του Γιάννη Ρέββα ήταν και ο Νικόλαος Καλατζής, Γαστρεντερολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ και κάποια στιγμή σύμφωνα με μαρτυρία του Πάνου Δ. Καραχρήστου υπήρξε και γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Κατά τη θητεία του ως δ/ντης του ΝΙΜΙΤΣ εξυπηρέτησε πολλούς συγχωριανού μας.



Ο ιατρός Νικόλαος Καλαντζής


Μπροστά καθήμενοι: Φώτης Αυγέρης, Γιάννης Λαγός, Κώστας Θ. Βελέντζας, Τάκης Καραχρήστος, Γιάννης Καραχάλιος (Κάπας).
Πίσω καθήμενοι: Θανάσης Κότσιας, Πάνος Καραχρήστος.
Πίσω όρθιοι: Χριστόφορος Βέλλιος (με επιφύλαξη), Λουκάς Θάνος, Νίκος Καλαντζής και πίσω ο χωροφύλαξ Στυλιανός Γιακούμακης

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού που οδηγούσε από την πλατεία προς τα πάνω (Ιατρείο και Κοινότητα)


2 σχόλια:

  1. Χωροφύλαξ Γιακουμάκης Στυλιανός υπηρετήσας επί σειρά ετών εις τον Σταθμόν Χωροφυλακής Πολυδρόσου εξαίρετος άνθρωπος , οικογενειάρχης και Δημόσιος Λειτουργός.Λεβέντης Κρητίκαρος , γλετζές και αγαπητός σε όλους τους Σουβαλιώτες . Σύζυγός του η Στέλλα και παιδιά τους η Κλαίρη , η Κατερίνα και ο Αντώνης . Έμεναν στο σπίτι του μπαρπα Μήτσου και της θειας Τούλας Παπαθανασίου .
    Αλέκα τους θυμάσε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην κάτω φωτογραφία (περ.1974) το τρακτέρ που φαίνεται δεξιά είναι το θρυλικό ΖΕΤΟR του μπάρμπα Κώστα Καραχρήστου και αριστερά τα ξύλα που είναι στο οδόστρωμα πρέρχονταν από τον τεραστίων διαστάσεων πλάτανο που είχε κόψει ο μπαρμπα Θανάσης Κολοκύθας στο Πατερό.Άν και το δέντρο απείχε από το ποτάμι πάνω από 700 μέτρα,όταν έδυε ο ήλιος, η σκιά του έφτανε στο γεφύρι.Καλό Σαββατόβραδο και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
    Δ.Κατοίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."