Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

'' Έφυγε'' ο καθηγητής Θωμάς Καλοδήμος

Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην παραλία Ραχών ο συνταξιούχος φιλόλογος γνωστός σαρακατάσανος και συγγραφέας Θωμάς Καλοδήμος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο παλιός δάσκαλος δυο γενιών μαθητών στο Β και το Α Γυμνάσια και Λύκεια Λαμίας διέμενε στην εξοχική του κατοικία και όπως συνήθιζε έκανε το μπάνιο του στην παραλία του Αγίου Ιωάννου. Εκεί τον βρήκαν στην ακτή νεκρό οι οικείοι του αφού ανησύχησαν γιατί ειχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι τους.
Κατά μία εκδοχή ο Θωμάς Καλοδήμος πρέπει να υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο ενώ μάλλον αποκλείεται η περίπτωση του πνιγμού αφού βρέθηκε στην ακτή.
Η μεγάλη του αγάπη πέρα από το σοβαρό και παραγωγικό εκπαιδευτικό του έργο ήταν οι Σαρακατσαναίοι και είχε συγγράψει και σχετικά βιβλία για την ζωή ,την παράδοση και την ιστορία των Σαρακατσαναίων.
Ήταν 77 χρόνων. (πηγή: http://www.lamiafm1.gr/)

Από εκδρομή με το Γυμνάσιο Πολυδρόσου στην Απάνω Σουβάλα. 
Από αριστερά: Πέτρου (γυμνασιάρχης), Θωμάς Καλοδήμος (φιλόλογος στο Γυμνάσιο Πολυδρόσου), Τάκης Καραχρήστος, Αθανάσιος Γ. Μουτσιανάς, Κώστας Ι. Γεωργούσης.


η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Τάκη Καραχρήστου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."