Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γιάννης Ροκόφυλλος

Στη Φωτογραφία ο Γιάννης Ροκόφυλλος με Αξιωματικούς της Π.Α. ( 114 Π.Μ.) στην ταβέρνα “ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ” στην επάνω Σουβάλα. Ιούνιος 2010-φωτογραφία Αλέκος Ι. Βαλάσκας. 

Αισθανόμενος βαθιά θλίψη για την απώλεια του αγαπητού συνδέλφου στην Π. Α. φίλου του χωριού μας και πάνω-Σουβαλιώτη Γιάννη Ροκόφυλλου που έφυγε εχθές από τη ζωή,
αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω εδώ, ως ελάχιστο φόρο τιμής, την προσωπική μου μαρτυρία από τη γνωριμία μου μαζί του. Με τον Γιάννη Ροκόφυλλο δεν γνωριστήκαμε συνυπηρετώντας σε κάποια μονάδα της Π.Α. Ευτύχισα όμως να τον γνωρίσω στη Σουβάλα και αν και η σχέση μας ήταν απλά η τυπική σχέση που συνδέει δύο ανθρώπους που υπηρέτησαν στην Π.Α. αυτό δεν με εμποδίζει να ειπώ ότι στο πρόσωπο του Γιάννη Ροκόφυλλου γνώρισα έναν ευθύ, λεβέντη, γνήσιο πατριώτη και πάνω απ’όλα ελεύθερο στη σκέψη άνθρωπο . Θα θυμάμαι δε πάντα με συγκίνηση τα λόγια του για την ικανοποίηση που αισθάνθηκε, ως Αεροπόρος, για την ανέγερση στο χωριό μας του μνημείου και την εγκατάσταση του αεροπλάνου στο πάρκο του Αι-Ταξιάρχη στη μνήμη του πεσόντος συγχωριανού μας Ανθυποσμηναγού Χρήστου Πάντου, κατά την ημέρα που συναντηθήκαμε στην επάνω Σουβάλα το καλοκαίρι του 2010 όταν επισκέφθηκαν το χωριό μας ο τότε Διοικητής και επιτελείς της 114 Π.Μ. μετά το πέρας των εργασιών της ανέγερσης του μνημείου και εγκατάστασης του Α/φους. Aς είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που σήμερα θα τον σκεπάσει .

Καλό ταξίδι στην τελευταία σου αυτή πτήση προς την αιωνιότητα και “Καλό Παράδεισο” αγαπητέ συνάδελφε εν όπλοις και φίλε Γιάννη .


Αλ. Ι. Βαλάσκας 
Επισμηναγός ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."