Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "Η ΕΣΤΙΑ"


Το Σάββατο, το απόγευμα, 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με την παρουσία πλήθους Γυναικών πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου "Η ΕΣΤΙΑ". Πρόεδρος της Συνέλευσης εκλέχτηκε η Σουβαλιώτισα δικηγόρος Κα Ιφιγένεια Τυροβόλη - Γεωργούση.
Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με απολογισμό από την Πρόεδρο του Συλλόγου των πεπραγμένων της τριετίας και στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ και η εξελεγκτική επιτροπή.



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Καλησπέρα σας.
Πέρασαν 3 χρόνια από την ημέρα που επανιδρύθηκε ο Σύλλογός μας.Τρία χρόνια δημιουργικά με πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες.Έντονη ήταν η παρουσία μας και στο χωριό αλλά και προς τα έξω, στην περιοχή μας και στην περιφέρειά μας.Με την ενεργή συμμετοχή σας εσείς οι Γυναίκες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, βοηθήσατε ουσιαστικά τον Σύλλογό μας και συντελέσατε στο να κάνει αισθητή παντού την παρουσία του,αλλά και να προβάλει το χωριό μας.
Ξεκινήσαμε δειλά -δειλά αξιοποιώντας και συνεχίζοντας βέβαια αυτά που βρήκαμε από τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια ,όπως οι εκδηλώσεις για την "Γιορτή της Γυναίκας". Προχωρήσαμε όμως πολύ παραπέρα και ξεπερνώντας τις δυνάμεις μας διοργανώσαμε πληθώρα εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση -αφιέρωμα στο Γιάννη Μαρρέ είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και η φήμη της ξεπέρασε τα όρια του χωριού μας.




Καθοριστική ήταν τόσο η ιδέα όσο και η συμμετοχή του Συλλόγου μας στην δημιουργία της Γυναικείας Χορωδίας του Ιερού Ναού Πολυδρόσου.
Ο Σύλλογος μας εξέδωσε για το 2015 ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο ημερολόγιο όπου γίνεται αναφορά με εικόνες στις βασικότερες εκδηλώσεις μας.
Αναδείξαμε και καθιερώσαμε γιορτές που έχουν να κάνουν με τις συνήθειες και τα έθιμα του χωριού μας, όπως τα χριστοψώματα και το πετιμέζι.
Κάνουμε κάθε χρόνο Χριστουγεννιάτικες γιορτές στη πλατεία του χωριού, συμμετέχοντας και στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Πραγματοποιήσαμε στον περίβολο της Εκκλησίας μια εκπληκτική μουσική βραδιά στις 10/8/14(πανσέληνος) με την συμμετοχή των σχολών Κέφου .






Συμμετείχαμε με τους άλλους Συλλόγους σε διάφορες πρωτοβουλίες όπως, καλάθι αλληλεγγύης, φασολάδα τις απόκριες στην πλατεία το 2013 και 2014 και κοινή κοπή πίτας.


Ιδρύσαμε Τράπεζα Σπόρων, δράση πρωτόγνωρη για το χωριό μας την οποία και θα εξελίξουμε σύντομα.
Το Σουβαλιώτικο πετιμέζι ξανάγινε γνωστό από το Σύλλογό μας σε όλη την περιοχή και οι πετιμεζοκατασκευές μας εντυπωσίασαν στο Φεστιβάλ της Κίρρας (Ιτέα) που συμμετείχαμε για πρώτη χρονιά.


Αξιόλογες ήταν και οι πρωτοβουλίες που πήραμε για την καθαριότητα και στον καλωπισμό του χωριού μας συμμετέχοντας και σε κοινές προσπάθειες με τους άλλους Συλλόγους και με την Τοπική Κοινότητα.


Ο Σύλλογός μας έχει αναλάβει την καθαριότητα του Αρχαιολογικού χώρου της Αγίας Ελεούσας, αλλά και του δρόμου που οδηγεί προς τα εκεί (πάντα στο βαθμό του δυνατού βέβαια), καθώς και τον καλωπισμό, πότισμα και συντήρηση των φυτών (πικροδάφνες και σπάρτα) που έχουμε φυτέψει όλα αυτά τα χρόνια.
Η παρέμβασή μας και η παρουσία μας ήταν έντονη και σε σοβαρά προβλήματα που απασχόλησαν και απασχολούν το χωριό μας , όπως το Γυμνάσιο, το σχολείο, το λατομείο στην Πατερόλακα, το ταχυδρομείο.
Δεν θέλω να σας κουράσω, ούτε μου αρέσει να μιλάω πολύ ,αλλά η άποψη του Δ.Σ ήταν ότι έστω και επιγραμματικά να αναφερθούμε στα όσα έκανε ο Σύλλογος μας αυτή την ιδιαίτερα δημιουργική τριετία.
Κάναμε επισκέψεις σε Μουσεία και παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις. Δεν τα καταφέραμε όμως στον τομέα των εκδρομών.
Νοιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένες για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χωριό μας κάθε Αύγουστο. Η συμμετοχή του Συλλόγου μας σε αυτές είναι και καθοριστική και αποφασιστική.
Σημαντικές και με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή ήταν οι θεατρικές παραστάσεις που διοργανώσαμε με τα έργα
"Το μεγάλο μας τσίρκο" και "Υπάρχει και φιλότιμο".

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι καθιερωμένες πλέον κάθε χρόνο Γιορτές Λουλουδιών, οι μουσικές βραδιές και οι παραστάσεις Καραγκιόζη.


Διοργανώσαμε πολλές ομιλίες Ιατρικού και παιδαγωγικού περιεχομένου. Διευκολύναμε το πρόγραμμα δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ αναλαμβάνοντας με δικά μας έξοδα την καθαριότητα και τακτοποίηση του χώρου του Ιατρείου του χωριού ,την εξυπηρέτηση των Γιατρών αλλά και την ειδοποίηση και παρότρυνση των Γυναικών για συμμετοχή που πράγματι ήταν εντυπωσιακή.
Η Γιορτή Πετιμεζιού που κάθε χρόνο διοργανώνουμε με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, πέραν του ότι έχει πλέον καθιερωθεί σε όλη την περιοχή, μας δίνει την δυνατότητα από τα έσοδά της να βοηθάμε οικονομικά (στο βαθμό του δυνατού) την Κοινότητα αλλά και τούς άλλους Συλλόγους σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις που παίρνουν για το καλό του χωριού μας.




Έχοντας σαν βασική επιδίωξή μας να βοηθάμε τις Γυναίκες να αναζητούν διέξοδα στα προβλήματα μοναξιάς και απραξίας λειτουργήσαμε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, όπως τμήμα κοπτικής ραπτικής, που φέτος βέβαια λόγω της ανακατασκευής του δρόμου μπροστά στην βιβλιοθήκη ατόνησε.


Επίσης Λέσχη ανάγνωσης όπου παρουσιάζονται βιβλία Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων. Τμήματα Ιταλικών (δωρεάν) καθώς και Γυμναστικής (δωρεάν). Όλα προσφορά αφιλοκερδώς από μέλη του Συλλόγου μας.


Συμμετείχαμε στην επιτυχημένη εκπομπή "Επιστροφή στο Χωριό" του τηλεοπτικού ΑΛΦΑ φροντίζοντας και παρέχοντας όλα τα φαγητά και τα γλυκά που παρουσιάσθηκαν και προσφέρθηκαν εκεί.
Τέλος κατασκευάσαμε και την εκπληκτική πέτρινη βρύση- στολίδι στο κάτω μέρος του χωριού.



Με λίγα λόγια απολογιστικά οι εκδηλώσεις, που κάθε χρόνο πραγματοποιεί ο Σύλλογος μας, φτάνουν τον αριθμό 18-20.
Κλείνοντας θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε την απαραίτητη συνύπαρξη ,στήριξη και στενή συνεργασία όλων των Συλλόγων.

Για το καλό του χωριού μας.




Σας καλούμε λοιπόν όλες να συμμετέχετε ενεργά στις δραστηριότητες μας Επίσης σας καλούμε να θέσετε και υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ του Συλλόγου μας.
Και σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας, την εκτίμησή σας αλλά και την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλατε αυτά τα χρόνια δίνοντας μας δύναμη και κουράγιο. Χωρίς τα παραπάνω ειλικρινά δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα αυτή την ιδιαίτερα δημιουργική τριετία που πέρασε.


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφού έγινε συζήτηση επί των πεπραγμένων ακολούθησε η ψηφοφορία για εκλογή του νέου Δ.Σ.
Εκλέχτηκαν κατά σειρά επιτυχίας οι:
Παπαθανασίου Αλεξάνδρα,
Βέλλιου Κων/να,
Τζιβάρα Ελένη,
Τυροβόλη Μήτσα,
Κοπανάκη Ασημίνα,
Μητροπούλου-Αυγέρη Μήνα και Θάνου Ελευθερία, σαν τακτικά μέλη.
Και σαν αναπληρωματικά οι:
Στύλια Ελεονώρα, Μαστροκώστα Έφη και Κεφαλούδη Ελένη.
Εξελεκτική επιτροπή οι: Ανάγνου Ελένη (τακτική), Θάνου Ιωάννα και  Μαράζα Ελένη (αναπληρωματικές).


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΣΕ ΣΩΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαθανασίου Αλεξάνδρα
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ: Βέλλιου Κων/να
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τζιβάρα Ελένη
ΤΑΜΙΑΣ: Κοπανάκη Ασημίνα
ΜΕΛΗ: Τυροβόλη Μήτσα, Μητροπούλου-Αυγέρη Μίνα και Θάνου Ελευθερία.

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ (ΜΙΜΙΚΑ) ΜΟΥΛΑΡΑ1 Μαρτίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."