Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ομάδα εθελοντών "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ" σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών διοργάνωσαν το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή των συλλόγων της περιοχής το 2o φεστιβάλ πολιτισμού με τίτλο:
" Ταξιδεύοντας με τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό της Φωκικής Γης"

Ο Λαογραφικός - Ιστορικός σύλλογος δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη  γιορτή.
Η παρουσία του  κατά γενική ομολογία ιδιαίτερη και ξεχωριστή, όπου μαζί με το σύλλογο γυναικών Πολυδρόσου "Η ΕΣΤΙΑ", έδωσαν το Σουβαλιώτικο χρώμα στο χώρο.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάσαμε το "γλυκό" μενού. 
Καρυδόπιτες, αμυγδαλόπιτες, αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού, καθώς και ντόπια προϊόντα όπως τραχανά, χυλοπίτες, φασόλια, ρίγανη, τσάι, μέλι και ο πάγκος με τα παραδοσιακά χειροποίητα μαχαίρια του Λουκά Τοπάλη.























 Τη δεύτερη μέρα είχαμε το "αλμυρό" μενού.
Κοκορέτσι, σπληνάντερο, αγριογούρουνο, πίτες  και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν η επιτόπια παρασκευή κουσιμαριού (που έγινε ανάρπαστο)


και τραχανά, από τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου Λουκά Θάνο (Καραθάνο), την Τούλα Θάνου (Καραθάνου) και τη Χρυσούλα Πάντου-Θάνου.


Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την πραγματικά εξαιρετική αυτή γιορτή 

















και φωτογραφίες άλλων συλλόγων και εκθετών (από:http://e-hani.blogspot.gr/

























Το ταξίδι ήταν υπέροχο...

 Τελικά η αγάπη για τον τόπο μας μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη,να ενώσει

διαφορετικούς ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν όλες τους τις δυνάμεις με μοναδικό "αντάλλαγμα" τα χαμόγελα των συνανθρώπων τους.
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ
"Ταξιδεύοντας με τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό  της Φωκικής γης"


Ομάδα Εθελοντών
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ


Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥΣ.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ,,ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ .
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ....
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

    ΝΙΚΟΣ Κ.ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ. ΔΩΣΑΤΕ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΡΡΑ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΄΄ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ ΄΄ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ . ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
    ΄΄ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."