Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

1976. Α.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Μια ανέκδοτη φωτογραφία - Μια ιστορική στιγμή

Η ομάδα που εικονίζεται είναι η πρώτη που συμμετείχε στο επίσημο πρωτάθλημα. 


Όρθιοι από αριστερά: 
Χρήστος Κοντογιάννης (μέλος Δ.Σ.) Γιάννης Ε. Κούσουλας, Θύμιος Γεωργούσης, Λουκάς Δεληγιάννης, Θόδωρος Λιάπης, Γιάννης Κονταξής, Δήμος Πλατιάς, Δημήτρης Κατοίκος (15 ετών) και Γιώργος Κόφφας Προπονητής (έχει σπάσει το χέρι του πέφτοντας από το μονόζυγο που ο ίδιος κατασκεύασε για να μας γυμνάζει)

Καθιστοί από αριστερά:
Γιάννης Κ. Κούσουλας, Γιάννης Θάνος, Γιώργος Ανάγνος, Χρήστος Μουτσιανάς, Λουκάς Πλατιάς και Γιώργος Μουτσιανάς.

Πίσω αριστερά διακρίνεται όγκος χωμάτων από την πρόσφατη ισοπέδωση του χώρου.


Είναι η πρώτη φωτογραφία της ομάδας στο νέο γήπεδο. Έχει προηγηθεί η θητεία του Διαγόρα στο παλιό μικρό γήπεδο στη θέση του σημερινού Γυμνασίου κατά τα έτη 1959-1976.

Το γήπεδο αυτό δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για διεξαγωγή επίσημων ποδοσφαιρικών αγώνων (διαστάσεις, περίφραξη, αποδυτήρια), γι’ αυτό η ομάδα δεν συμμετείχε στο επίσημο πρωτάθλημα.

Τα έτη 1971-1972 αγοράστηκαν τα χωράφια στη θέση του σημερινού αθλητικού κέντρου και εκπονήθηκαν τα σχέδια για την ανέγερση σταδίου, (με γήπεδο, στίβο και κερκίδες). Δεν κατασκευάστηκε όμως ποτέ, λόγω της πτώσεως της δικτατορίας που το είχε «οραματισθεί».

Το έτος 1976 κατόπιν ενεργειών της κοινοτικής Αρχής, της επιτροπής σταδίου και της διοίκησης της ομάδας (πρόεδρος Δ. Μαστροκώστας), ήλθαν χωματουργικά μηχανήματα δωρεάν από την εταιρεία ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ και «ξεΐσιασαν» τα χωράφια διαμορφώνοντας μια επίπεδη έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, πάνω στην οποία :
1) Με τοπογραφικά σχέδια του τοπογράφου και προπονητή Γιώργου Κόφφα χαράχτηκε ποδοσφαιρικό γήπεδο.
2) Με προσωπική εργασία των παικτών κατασκευάστηκε περίφραξη με σίτα. 

3) Με προσωπική εργασία των παικτών και εργατική χορηγία του δίδυμου κτιστών Παναγιώτη Ρίζου  ( Μπότης) – Λουκάς Σταματίου (Μοβόρος) κατασκευάστηκαν αποδυτήρια.

                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ

                                           ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

αναδημοσίευση (πρώτη δημοσίευση 27/3/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Επιτρέπεται η υποβολή σχολίων σχετικών, βέβαια, με το θέμα της κάθε ανάρτησης. Η ελεύθερη έκφραση γνώμης και καλόπιστης κριτικής για τα θέματα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας είναι ευπρόσδεκτη. Αντίθετα, κάθε σχόλιο υβριστικού, προσβλητικού & κακόβουλου περιεχομένου και μάλιστα ανώνυμο θα διαγράφεται."